Blog

Ako vybrať vhodnú výustku

Interiérové výustky musia spĺňať viaceré požiadavky na navrhovaný prietok vzduchu a nízku hlučnosť. V neposlednom rade musia byť v súlade s estetickým stvárnením daného priestoru.

 

My z Brinku vám ponúkame riešenia pre akýkoľvek typ inštalácie:

-Stropné výustky a tanierové ventily

-Stenové výustky a mriežky

-Podlahové mriežky

 

Naše stropné prívodné ventily využívajú efekt Coanda a zabezpečujú prúdenie čerstvého vzduchu do vašich priestorov rovnomerne. V praxi to znamená príjemné prostredie bez pocitu prievanu, ľubovoľné umiestnenie ventilu v interiéri a často výrazné skrátenie rozvodov na stavbe. Naše ventily rady Haelix spĺňajú náročné požiadavky na nadčasový dizajn, perfektné tesnenie, široký rozptyľ a presnú reguláciu. Sú vyrábané z vysokokvalitného prvotného materiálu v dvoch prevedeniach – Haelix Rondo a Haelix Quadro.

Stenové výustky vyrábame vo viacerých prevedeniach a ich vhodnosť závisí od polohy v miestnosti. Prívod vzduchu môže byť zabezpečený perforovanými panelmi alebo štrbinami. Výustky máme k dispozícii v nereze alebo v bielej farbe. Pre náročnejšie inštalácie, kde je požiadavka vysokoestetického riešenia, máme k dispozícii mriežky s personalizovateľným čelom. Do predného čela výustky je možné vložiť napríklad obklad použitý v miestnosti.

Podlahové prívodné mriežky je praktický spôsob ako dosiahnuť ideálne prúdenie vzduchu napríklad v priestoroch, kde je priznaný strop bez sadrokartónových podhľadov alebo je otvorený trámový strop. Prívodné mriežky sú odnímateľné a ich čistenie je veľmi jednoduché. Vyrábame ich v nereze alebo v bielej farbe.